Villkor

OBS! Kontrollera villkoren för just din hyrbil under bokningsprocessen då informationen nedan är generell.

Partners

Hyrbil.com har inga egna hyrbilar utan de förmedlas via bokningstjänsten Cartrawler som i sin tur har avtal med alla ledande hyrbilsfirmor världen över. Det innebär att bilen bokas och betalas till Cartrawler. Därefter skickar Cartrawler din voucher (färdhandling) som du visar upp hos den lokala hyrbilsfirman, tex Avis, Hertz, Alamo, Sixt osv, när du hämtar ut hyrbilen. Även kundtjänst hanteras av Cartrawler.

Integritetspolicy

För oss på Hyrbil.com är det viktigt att du vet hur dina personuppgifter hanteras. Eftersom Hyrbil.com endast är en prisjämförelsesajt hanterar vi inga personuppgifter alls. När du söker efter en lämplig hyrbil styrs du om till cartrawler.com, det är där bokningen genomförs och dina personuppgifter inhämtas och lagras. För alla frågor kring hanteringen av dessa hänvisas till Cartrawler. Hur Cartrawler sen hanterar dina personuppgifter kan du läsa här.

Bokning av hyrbil

Eftersom tillgängligheten på hyrbilar varierar under året rekommenderar vi att du bokar i god tid. Bokning behöver ske senast tre dagar före ankomst och bilen måste hyras i minst tre dagar eller i USA en dag. Den längsta period som du kan hyra en bil är i 56 dagar.

Avbokning/ändring

Avbokning och ändring kan göras kostnadsfritt om det sker inom 48 timmar från bokningstillfället. Därefter kostar avbokningen från 180 kr. Avbokning behöver ske före påbörjad hyra.

Hyreskrav

Lägsta ålder för att hyra bil är 21 år om inget annat anges och körkoret måste ha varit giltigt i ett år. Förare mellan 21 och 25 år kan komma att få betala för ytterligare försäkringar för att få köra vissa biltyper. I vissa länder finns det också en maxålder för bilhyra. Hyrbilsföretagen reserverar sig för rätten att vägra hyra ut bilar till kunder som inte uppfyller kraven enligt ovan eller uppvisar ett beteende som tyder på att man inte är kapabel att hyra en bil.

Upphämtandet av hyrbilen

Hyrbilarna finns tillgängliga i ca två timmar runt den upphämtningstid som angivits vid bokning. Vid ankomst till disken, ska huvudföraren uppvisa giltigt körkort, internationellt kontokort samt sitt pass och den förbetalda hyrbilsvouchern. Hyrbilsföretaget kommer att begära att du signerar ett hyreskontrakt, var noga med att ta del av hyrbilsföretagets hyresvillkor. Kontraktet är bindande och kan inte avslutas innan utsatt datum och tid. Den lokala personalen kan erbjuda dig ytterligare försäkringar och extra utrustning som inte ingår i det som förbetalats. Väljer du att lägga till extra utrustning eller försäkringar tillkommer den kostnaden som betalas lokalt. Hyrbil.com tar inget ansvar för dessa tillval eller eventuella extra försäkringar som tecknas lokalt. Gå igenom bilens egenskaper innan avfärd, den lokala personalen assisterar dig gärna om du skulle ha frågor om bilen.

Extra förare

Eventuella extraförare måste uppfylla de krav som hyrbilsföretagen ställer för ålder och köregenskaper. Samtliga extra förare måste enligt lag registreras hos hyrbilsföretaget för att försäkringarna ska gälla. De måste också uppvisa giltigt körkort och pass. I de flesta länder tillkommer en kostnad för extra förare vilken kommer att specificeras på kontraktet. I USA ingår extra förare i våra Gold & Premium Rates och i Spanien är det ofta gratis på de bilar som är markerade med Ingen Självrisk.

Under hyrbilsperioden

Trafiklagar samt parkerings- och hastighetsbestämmelser varierar mellan olika länder. Var noga med att du följer instruktioner på vägskyltar. Eventuella böter ska betalas omgående, om inte kommer en påminnelse att skickas till din hemadress. Hyrestagaren är ansvarig för att bilen återlämnas i det skick som den hämtades ut i, utom för normalt slitage. Tänk på att parkera bilen där den står säkert och att inte lämna något baggage synligt för att undvika stöld. Skulle assistans behövas i någon form, kontaktas hyrbilsföretagets assistansservice som för det mesta har öppet dygnet runt. Telefonnumret finns oftast tryckt på kontraktet samt på bilnyckeln. Om olyckan skulle vara framme, måste en polisanmälan göras omgående samt en anmälan till hyrbilsföretaget.

Tillåtna länder att köra hyrbilen i

Hyrbilsföretagen tillåter endast att bilarna körs i vissa angivna länder. Man kan i många fall återlämna bilen på annan ort, se envägshyror.

Innan återlämnandet

Kontrollera hur mycket bränsle som har förbrukats i din hyrbil och var noga med att bara fylla på tanken med det bränslet. Skulle bilen fyllas på med fel typ av bränsle ansvarar du till fullo för reparationskostnaderna. Återlämna bilen fulltankad, i USA ska bilen återlämnas tom om en tank ingår. Om bilen återlämnas utan att vara fulltankad, se till att den lokala personalen endast tar betalt för det bränsle som har förbrukats. Övriga skador på bilen måste också rapporteras till den lokala personalen ur försäkringssynpunkt.

Återlämnande av hyrbilen

Var noga med att återlämna bilen i samma skick som du hämtade ut den i. En hyresdag är 24 timmar, så minsta försening innebär en extra kostnad enligt normalprislistan. Bilen skall återlämnas fulltankad (ej USA där den lämnas tom om en tank bensin ingår) till den i förväg bokade stationen. Skulle bilen inte vara fulltankad eller om den är helt tom, tillkommer en kostnad för bränsle samt en serviceavgift vilka kommer att debiteras kontokortet. Bilen skall undersökas för eventuella skador vid återlämningstillfället av både hyrestagaren samt av hyrbilsföretagets lokala personal och du förväntas fylla i en skaderapport om detta skulle vara nödvändigt. Du ska också uppvisa er kopia på hyreskontraktet. Om annat än normal rengöring skulle vara nödvändig kommer en extra kostnad att debiteras ditt kontokort.

Envägshyror

I de flesta fall kan bilar hyras på en destination och återlämnas på en annan i samma land. Envägshyror tillåts också mellan vissa länder. Envägshyra innebär en extra kostnad som varierar mellan olika länder, denna betalas alltid på plats och lokal skatt tillkommer.

Barnstol

Lokala säkerhetsföreskrifter gäller för användning bilbarnstolar. Lägg gärna till ett önskemål om barnstol redan vid bokningstillfället men det går också bra att boka vid upphämtningen. Beroende på tillgång och efterfrågan kan vi dock aldrig bekräfta barnstolar.

Skidräcken

Takräcken för skidor finns vid ett antal specifika uthyrningsstationer.

Betalning

Betalning sker vid bokning med konto- eller kreditkort. Vid avbokning efter betalning återbetalas beloppet minus en serviceavgift. För andra betalsätt än kort, kontakta oss på tel: 08-400 207 80 eller mail: info@hyrbil.com. Betalningen över internet är säker eftersom informationen som skickas är krypterad och endast hyrbilsföretaget tar del av kortnumret.

Bokningsbekräftelse & hyrbilsvoucher

Efter gjord bokning skickas en bokningsbekräftelse och voucher till uppgiven e-mailadress. Det är viktigt att du kontaktar oss om du ej erhållit en voucher för bilhyran efter att betalningen debiterats ditt kort. Vouchern skall presenteras vid uthämtning av bilen och måste därför tas med på resan.

Allmänna villkor

Detta är våra allmänna villkor/information, ta del av villkoren för just din bilhyra när du bokar eftersom avvikelser förekommer.

Disclaimer

Vi reserverar oss för eventuella prisfel, tekniska problem, felinlagd tillgänglighet och slutförsäljning. Skulle något bli fel med din bokning kontaktar vi dig inom 48 timmar vardagar.

Självrisk

Självrisk betalas direkt till hyrbilsföretaget vid eventuell skada. Självrisken varierar mellan länder och du kan köpa till en försäkring för självriskreducering eller självriskelimininering. Detta ordnas och betalas på plats när du hämtar ut bilen. Vissa av våra erbjudanden har ingen självrisk vilket framgår av prisinformationen/villkoren vid bokning.

Deposition

Som säkerhet kommer hyrbilsfirman att reservera en deposition från ditt kort under tiden du disponerar hyrbilen. Depositionen motsvarar självriskens storlek, om det inte är någon självrisk reserveras vanligtvis ca 1500-2000 kr. Depositionen återfås till kortet inom ca tre dagar från återlämnandet av bilen. Du kan ej hyra bil via oss om du inte har ett konto- el kreditkort, tex Visa, Mastercard, Amex osv.

Reklamation och fel

Eventuella reklamationer eller fel behöver påtalas till Cartrawler som är vår partner och som förmedlar alla hyrbilar. Du når dem på tel +353 238 88 30 11 samt kundtjänst här.