Upplev mer av Italien med en hyrbil på resan!

Hyrbil i Italien

Information om biluthyrning i Italien

Hyrbil i Italien är väl utbyggt i och med att landet är ett av världens mest besökta tack vare den goda maten, vackra landskapet samt kultur och historia. När du ska resa till Italien upplever du mer med en hyrbil på resan och det är mest förmånligt att förboka den innan du anländer. Hyrbil.com samarbetar med de ledande hyrbilsfirmorna i Italien som har upphämtningsställen på flygplatser, järnvägsstationer och i städerna runt om i hela Italien. Italen upplevs bäst med en hyrbil där du kan utforska landet på egen hand.

Viktiga regler för att köra hyrbil i Italien

När du kommer att hyra bil i Italien är det viktigt att tänka på att vissa italienska städer har sk Zona Traffico Limitato. Det är för att minska utsläppen och föroreningar i städerna. Du får inte köra in i en sådan zon och bestraffas med höga böter per automatik från övervakningskameror. Poplära städer som har det sk ZTL-systemet är Rom, Milano, Pisa och Florens vilka alla är populära att besöka med hyrbil.  För att köra en hyrbil i Italien är åldersgränsen normalt 21 år men vi har även bilar från 19 år på vissa platser, se villkoren vid bokningen om du är osäker. Föraren måste ha haft giltigt körkort i minst två år för att få köra en hyrbil i Italien. För förare under 25 år förekommer det en avgift för minderårig förare som betalas lokalt på plats vid upphämtningen.

Säkerhetsbälte vid körning är ett krav och barn som väger under 36 kg måste sitta i en godkänd barnstol som finns att hyra från hyrbilsföretaget. Barn under 12 år får inte sitta i hyrbilens framsäte. Det är inte tillåtet att tala i mobilen under körning om du inte använder en hands-free.

Det är högertrafik i Italien.

Hyrbil som lämnas på annan ort i Italien

Om du tex ska ha en hyrbil i Milano och lämna den i Rom är det normalt sett inga problem. Avståndet avgör priset som i vissa fall är gratis men oftast kostar det ca 400-700 kr att hämta och lämna på olika orter. Mellan vissa orter och specifika hyrbilsfirmor kan vi ibland erbjuda gratis envägshyra inom Italien.

Flygplatshämtning

Att hämta hyrbilen på flygplatsen är det vanligaste och då besöker du hyrbilsfirmans uthämtningsdisk som är väl skyltade i ankomsthallen. Vissa biluthyrare har lite lägre priser och erbjuder en pendelbuss till en närliggande parkering. Du hittar då upphämtningsplatsen utanför flygplatsen, det brukar vara väl skyltat.

Turisinformation i Italien hittar du här.