Alicante

är en ort och kommun i provinsen Alicante i Spanien, och lockar rätt många semesterfirare till dess stränder varje år. Du kommer säkert att uppskatta möjligheten att ta dig runt i Alicante på fyra hjul under din resa.

Viktigt att känna till om du hyr din bil i Alicante:

du kan boka bilen direkt när du landar på flygplatsen. Flygplatsen är även den plats i Alicante där du både hämtar och lämnar din hyrbil.

Det ingår normalt fri körsträcka, självriskreducering eller självriskeliminering beroende på ditt val av leverantör och prisvillkor.  Stöldförsäkring samt lokala skatter är också inkluderat. I Alicante ingår inte försäkring för skador mot underrede, däck och vindruta. Du kan lägga till ett självriskskydd som innebär att du får återbetalning i efterhand vid skada och du behöver betala självrisk på plats.

Din hyrbil i Alicante levereras med full bensintank och återlämnas med samma mängd som vid upphämtning. Vid upphämtning kan du också betala för första tanken bensin, då återlämnas hyrbilen så tom som möjligt. Om du ska lämna med full tank tankar du så nära flygplatsen som möjligt och sparar kvittot.

  • när man kör från flygplatsen är det är lätt att köra på en bra motorvägen,
  • när man hyr en bil i Spanien bör man tänka på att det är förbjudet att använda mobiltelefoner vid bilkörning.

Våra mest populära biluthyrare i Alicante är Budget, Europcar, Centauro, Record och Hertz.

Klicka på länken till vänster för att läsa mer om vilka regler som gäller för biluthyrning i Spanien.